top of page

Butiken
Här hittar du kost tillskott från olika företag, bland annat  Alpha Plus, DCG,  FitLine, Holistic, Thorne m.fl.  Utbudet varierar!

Näringsterapi med medial vägledning

Här får du råd om hur just du kan jobba med din hälsa. Lider du kanske av trötthet, värk, magproblem, eksem, diffusa symtom som är svårt att sätta ord på och inte hittat någon bra lösning, ja då är det bra att börja här. Undersökningsmetoderna är flera;  anamnes - symtom bild, iris- och ansiktsdiagnostik, medial kinesiologi, frågeformulär, ALFA skanning, innerbody scan. Även labb analyser kan behöva göras, se tester här nedan.

Det går också bra att komma för en mindre undersökande rådgivning på 20 minuter för att få en liten start eller få en uppföljning från tidigare rådgivning.

 

Hårmineral analys

Hår är en utmärkt vävnad att använda för mätning av kroppens mineralstatus. Det är både lätthanterligt och tillförlitligt. Kliniska undersökningar har visat att ett riktigt insamlat hårprov avslöjar kroppens nivåer av såväl livsviktiga mineraler som farliga toxiska ämnen. En hårmineralanalys avslöjar på ett unikt sätt den inre miljön i kroppens celler under en längre tidsperiod, vilket andra analysmetoder har svårt att visa.
Vid en hårmineralanalys tas ca en matsked hår (150 mg) och skickas på analys. Aevum samarbetar med NutriTech, vilka är skandinavisk representant för Trace Elements Inc, Dallas, USA, som genomför analysen av håret.

En hårmineralanalys innefattar två träffar, en då själva provet tas och en återträff för genomgång av analysresultatet.

Beräknad tidsåtgång 1timme per träff.
 

Matintolerans test

Maten du äter kan vara orsaken till dina hälsoproblem. En matintolerans behöver inte bara ge mage tarm symtom. Det är vanligt att symtomen visar sig i muskler och leder, i hjärt-kärl systemet, i hud hår naglar, i uro-genital systemet, i respirations systemet men också som trötthet, migrän, mardrömmar och sömnproblem.

Med ett enkelt ELISA test där man mäter IgG och IgA antikroppar utvärderas din reaktion i kroppen och en kostplan med eliminering av vissa livsmedel under en period presenteras.

Beräknad tidsåtgång 1-2 timmar vid 2 tillfällen

Fettsyre test

Fettsyror är viktiga för många saker i vår kropp, för att nämna några; hjärnan, hjärtat och våra hormoner. Speciellt bra är det att ha koll på de essentiella fettsyrorna omega 3 och omega 6. Ett bra förhållande mellan de båda är av stor vikt för bland annat inflammationsprocesserna i kroppen. Testet visar detta förhållande samt om man har tillräckligt av de olika fettsyrorna 26 st.

Analysen sker i Tyskland hos det enda laboratoriet i Europa som analyserar fettsyraprofiler enligt den krävande kvalitetsstandarden DIN ISO 15189.

FitLine presentation

FitLine är ett kost tillskott. Här presenteras företaget bakom och vad som utmärker dessa produkter. Det ingår också en individ anpassad rådgivning om vad just du skulle må bra av ur detta sortiment.

Beräknad tidsåtgång 1-2 timmar.

Tänkvärt?

 

Näring är inte allt men utan optimal näring är allting ingenting

FitLine - proffsens hemlighet

The food you eat

can be either

the safest

&

most powerful

form of medicin

or

the slowest

form of poison"

Ann Wigmore

Priser
  • Näringsterapi rådgivning:  30 minuter 400 kr 

  • Näringsterapi med medial vägledning:                                                                  Nybesök 1-2 h 1050 kr, Uppföljningsbesök 30 minuter 400 kr 

  • Matintolerans test: 4500 kr

  • Fettsyretest: 1200 kr

  • Hårmineral analys: 1900 kr, uppföljnings analys senast efter 6 månader 1750 kr

  • FitLine information: ingen kostnad

bottom of page